Пословни изазов 2014

20. марта 2014. године у хотелу „Ливаде“ у Чачку одржано је такмичење у изради бизнис планова за област Југозападне Србије под називом „Пословни изазов“. Такмичење у предузетништву је осмишљено као једнодневни догађај у коме ученички тимови осмишљавају свој бизнис план који мора садржати предузеће које су ученици сами основали.

Сваки тим је сачињавало пет или шест учесника из различитих градова. Пет ученика наше школе учествовало је на овом такмичењу у организацији Достигнућа младих Србије. Веселиновић Невена, Гавовић Сандра, Ђурић Душица, Ристовић Гордана и Стојановић Милица вођене професорком Биљаном Миликић представљале су Ужице и Економску школу. „Пословном изазову“ присуствовало је око сто ученика из Југозападне Србије из стручних школа и гимназија.

Учесници су имали задатак да за пет сати направе бизнис план и презентацију свога предузећа с тим што је предузеће требало да буде усмерено ка производњи и продаји козметичких производа. Пре свега, ученици су морали да обрате пажњу на оригиналност идеје, њену иновативност и еколошку исправност. Затим су за дато време морали сарађивати са друговима из својих тимова како би што ефикасније и квалитетније саставили бизнис план за своје предузеће. По истеку предвиђеног времена за израду бизнис планова сваки тим је презентовао свој рад пред стручном комисијом уз ограничено време од три минута по тиму. Током рада сваки тим је имао лаптоп и приступ потребним информацијама преко интернета.

Наша ученица Гордана Ристовић из одељења IVпа, заједно са члановим свог тима освојила је треће место. Креативно размишљање, начин презентовања као и сам изглед и садржај презентације су елементи који су били оцењивани.

Наши утисци су најпозитивнији. Као и претходне године, ученици су овом приликом склопили доста нових познанстава, стекли вештине у излагању као и нова знања. Такмичење је организовано на веома леп начин, били смо у могућности да упознамо учеснике и професоре из других градова и школа. Сва потребна средства за израду обезбеђена су од стране организатора, а такмичење је било и медијски пропраћено.

Почетна О нама Смерови Настава Ученици Kултура